Výstava Brno 5.6.2.2011

29.04.2013 11:51

Nastal "Den D".. Se všemi radami, plni očekávání jsme vyjeli. Vzpomínáte si na svou první výstavu? Po cestě koukáte do kolem jedoucích aut, máte pocit že jste stoupili do chaosu plného lidí, psů a výstavních kruhů. Koukání po konkurenci.. Během 10 minutové orientaci jsem měla jasno. Přihlásili jsme se do špatné skupiny.. My vlastně patříme do "huňatých milovaných medvědů". Mezi posuzovami štíhlými slečnami jsme neměly šanci. Jednak máme nějaké " to deko" :) navíc a ta huňato-kudrnatá podsada nejde přehléhnout. Kouzelná slova rozhodčí pí. Ridarčikové: "aj macik ty vela rad papaš, co?" Po prohmatání : "ale nie až tak moc, tys aj nasrstena".  ( No tak nějak to bylo). Nicméně máme VN3 a v posudku - fena dobrá horní linie, hrudník správné hloubky, oboustraně dobře zaúhlená, dobrý pohyb.  Z čehož vyplývá, že jsme sice tlustí a musíme přelíňat - ale máme dobré jádro.   Ovšem v neděli jsme došli  k trvalému rozhodnutí, že pokuď se "opticky nezmenšíme" nemáme šanci a výstavu to nemá význam. Posuzoval p. Vondrouš, tvářil se přísně a bylo na něm vidět, že Aki nezapůsobila tím správným směrem. Známka N4, posudek - silná fena se silnou kostrou, velmi silný hrudník, trochu volnější pysk(to jsem ani netušila), nůžkový skus.

Závěr: snížíme dávku granulí /doufám že na mě nepřijde liga na ochranu zvířat/, srst necháme na pánu Bohu a co dál s výstavama to fak v tuto chvíli nevím. Ale neházíme flintu do žita, jen teď nemluvíme.

Nicméně!! měla bych-li si vybrat mezi fenečkou VN1 a Aki podle vzhledu a né lásky(ta  je jasná). Vezmu si Aki, bo ten huňatý kudrnatý a jemný kožuch se mi strašně líbí. Výstava je jeden den a Aki je se mnou sedm dní v týdnu..Takže jsme vyhráli:)

Foto k nahlédnutí zde