Seminář canisterapie

28.04.2013 19:27

Seminář canisterapie

28.04.2013 11:19

Včera 27.4.2013 ve Frenštátě pod Radhoštěm jsme s Aki absolvovaly seminář o casterapii pod záštitou naší domovské organizace Podané ruce o.s.

Při přednášce Mgr. Marie Chlopčíkové „Canisterapie jako nástroj prevence ve vztahu dětí ke psům“ si člověk uvědomí, že děti (střední školní věk) přestože všeobecně zvířata a obzvláště psy milují, jen zřídka kdy si uvědomují a mnohdy si ještě ani uvědomit nemohou, následky svého chování. A poté se plní ony smutné statistiky o úrazech dětí způsobených psem. Odpolední přednáška Mgr. Přemysla Mikoláše – dětského psychologa mě jen ubezpečila, že jít cestou děcké canisterapii je to pravé místo pro mě.

Opět byla k vidění široká škála zástupců psích plemen malá - velká, které jsou v programu canisterapie. Lidičky kteří se věnují canisterapii, kouzelná 15-letá slečna, tatínek hlídající svou ratolest v kočárku který doprovázel svou manželku - canisterapeutku, paní důchodového věku nebo členka na vozíku, která sama potřebuje asistenci, ale dokáže ji dávat dalším potřebným.